سوییچینگ های امیر الکترونیک یکی دیگر از محصولات پرفروش و پرطرفدار با برند میکرو و کیفیت فوق العاده مرغوب و طول عمر طولانی می باشد که هم اکنون می توانید از سایت ما تهیه کنید.
در ادامه اطلاعات مختصری راجع به سوییچینگ های میکرو ، محصول امیرالکترونیک را مشاهده می کنید :
منبع تغذیه سوئیچینگ چیست؟
در دنیای الکترونیک امروزی هر سیستم یا مدار الکترونیکی نیاز به یک منبع تغذیه دارد که دارای خصوصیاتی مانند راندمان بالا، توان اتلافی پایین، سطح ولتاژ یا جریان کنترل شده و دقیق و ابعاد فیزیکی پایین و … باشد. خصوصیاتی که ترانس های سیم پیچ دار سنتی فاقد آن هستند. راه حل استفاده از منابع تغذیه سوییچینگ ( Switch Mode Power Supply:SMPS ) است. در این نوع منابع تغذیه, تغییر توان الکتریکی از طریق تغییر سطح ولتاژ و یا تبدیل AC به DC،DC به DC و DC به AC و یا AC به AC میسر می شود.
مشخصات فنی
- ولتاژ ورودی: برق شهر
- ولتاژ خروجی: 12 ولت
- حداکثر جریان: 3 آمپر
منابع تغذیه الکترونیکی هستند که به منظور تبدیل توان الکتریکی به سطح ولتاژ دیگر با راندمان بالا، دارای کنترلر سوئیچینگ میباشند. منابع تغذیه سوئیچینگ مانند دیگر منابع تغذیه، میتوانند به یک منبع بزرگتر متصل شوند و باری را با جریان و ولتاژ متفاوت تغذیه نمایند. برخلاف یک منبع تغذیه خطی، ترانزیستورهای قدرت یک منبع تغذیه سوییچینگ، مدام در حال خاموش و روشن شدن هستند که همین عامل باعث مینیمم اتلاف توان در این تجهیزات است. ولتاژ خروجی در منابع تغذیه سوییچینگ با تنطیم زمان خاموش یا روشن بودن ترانزیستورها انجام میگیرد. از بزرگترین مزیتهای منابع تغذیه سوئیچینگ، راندمان بالا و حداقل تلفات توان میباشد.
منبع تغذیه سوئیچینگ (به انگلیسی: Switched-mode power supply) (اختصاری SMPS) نوعی منبع تغذیه است. یک رگولاتور خطی با تلف کردن توان اضافی به شکل حرارت قادر است ولتاژ یا جریان خروجی را تنظیم کند بنابراین حداکثر بازده توان آن برابر است با نسبت ولتاژ خروجی به ولتاژ ورودی. در یک منبع تغذیه سوییچینگ ولتاژ یا جریان از طریق سویچ کردن یک عنصر ذخیرهکننده انرژی مثل سلف یا خازن تنظیم میشود. عناصر سوییچینگ ایدهآل (مثل ترانزیستوری که در خارج از ناحیه فعال کار میکند) در حالت وصل، مقاومتی نداشته و در حالت قطع هم جریانی از آنها عبور نمیکند بنابراین این دسته از منابع تغذیه به لحاظ نظری میتوانند بازده ۱۰۰ درصد داشته باشند.
(این یعنی اینکه تمامی توان ورودی به بار منتقل میشود و هیچ کسری از آن از طریق گرما هدر نمیرود)
منابع تغذیه گوناگونی وجود دارند اما سازوکار تقریباً یکسانی دارند.[۱]
برد مدار چاپی (PCB): برد اصلی که قطعات بر روی آن لحیم میشوند و به یکدیگر متصل میشوند.
فیلتر خطی (Line filter): این قطعه از ورود و خروج فرکانسهای اضافی جلوگیری میکند. این جریانات ناخواسته در زمان سوئیچینگها یا چرخش موتورهای الکتریکی به وجود میآیند.[۲]
خازن ورودی (Input Capacitor): این قسمت از دو خازن الکترولیت با ظرفیت متناسب توان منبع تغذیه تشکیل شدهاست که وظیفه تنظیم و کنترل سطح ولتاژ ورودی و خروجی و همچنین ذخیره انرژی مورد نیاز مدارسوئیچینگ به هنگام وقفههای کوتاه انرژی را بر عهده دارد.
پاور سوئیچینگ (Power switching): این قسمت از دو ماسفت تشکیل شدهاست که وظیفه کنترل ولتاژ خروجی هنگامی که سیستم شروع به کار میکند یا خاموش میشود را بر عهده دارد.
ترنسفورمر (Transformer): خروجیهای مختلفی برای کار بخشهای رایانه مورد نیاز است. تغییر سطح ولتاژ توسط این قطعه انجام میگیرد.
دیودهای خروجی (Output Diodes): دیودهای زنر و شاتکی هستند که وظیفه یکسو سازی ولتاژ خروجی در حالت عادی و قطع کامل جریان خروجی در حالت خاص را بر عهده دارند.
فیلتر خروجی (Output Filter): این قطعه در زمان روشن بودن سیستم به ذخیره انرژی میپردازد و زمانی که سیستم خاموش میشود، آن را به ترانزیستورها انتقال میدهد.
گرماگیر (Heat sink): زمان روشن بودن منبع تغذیه انرژی زیادی تبدیل به گرما میشود. دفع این گرما به وسیله فن و سینکهای گرمایی صورت میگیرد. گرماگیر از آلیاژهای مختلف آلومینیوم و مس ساخته میشود و به واسطه تعبیه شیارهایی برروی آن جهت عبور جریان هوا، وظیفه انتقال دما از ترانزیستورهای سوئیچینگ، دیودهای زنر، شاتکی و فست به محیط اطراف را بر عهده دارد.
فن: در منابع تغذیه وظیفه خنک کردن فضای داخل منابع تغذیه حاصل از گرمای خازنها و دیودها را بر عهده دارد.
وات (Wat) اصلیترین واحد سنجش کارکرد یک منبع تغذیه است. هر کدام از قطعات دیگر رایانه مقدار مشخصی از انرژی را مصرف میکنند و منبع تغذیه با استفاده از ترنسفورماتور، ولتاژهای مختلفی را برای اجزای مختلف تولید میکند. منابع تغذیه سوئچینگ از ۲۰۰ تا ۱۰۰۰ ولت بنا به کاربردشان وجود دارند.
- مادربورد: بین ۵۰ تا ۱۵۰ وات (و در سرورها بیشتر)؛
- پردازنده: ۱۰۰ وات؛
- حافظه دسترسی تصادفی: بین ۱۰ تا ۱۵ وات؛
- هارد دیسک: ۱۵ تا ۳۰ وات؛
- کارتهای توسعه: ۵ تا ۱۵۰ وات (البته بسته به نوع سختافزار نصب شده در این اسلاتها دارد)؛
- درایو نوری: ۲۰ تا ۳۰ وات؛
- فن: ۱۰ وات
ایجاد تماس بین دو رسانا معمولاً با یک وسیلهٔ الکترو-مکانیکی است که برای اتصال پایانههای برقی و ایجاد یک مدار الکتریکی بین دستگاهها از آنها استفاده میشود. ابزار اتصال الکتریکی متشکل از جک یا فیشهای سر نر و سر ماده است. منابع تغذیه سوئیچینگ برای سختافزارهای مختلف درون کیس، اتصالدهنده (connector)های مختلفی دارد.
- کابل P1: کابل متصل شونده به مادربرد. ۲۰ یا ۲۴ پین. پاورهای ویرایش ۱٫۳ از شاخه+12 V ضعیف تری برخوردار و کانکتور خروجی در این مدلها دارای ۲۰ پین میباشد؛ ولی پاورهای ویرایش ۲٫۰ که از +12 V پرقدرت تری برخوردار میباشند دارای کانکتور ۲۴ پین میباشند.[۴] قابلیتی در کابلهای P1 وجود دارد که میتوانند از ۲۰ پین به ۲۴ یا عکس، تغییر کنند.
- کابل P4: کابل CPU
- کابل سِیتا (SATA): درایوهای نوری و هارد دیسکهای جدید
- کابل ۶ یا ۸ پین: کارت گرافیک
- کابل مولِکس (MOLEX): درایوهای نوری و هارد دیسکهای قدیمی
- کابل برگ (Berg): فلاپی دیسک
سوییچینگ 12 ولت 10 آمپر امیر الکترونیک مبدل برق از 220 ولت (برق شهری) به برق 12 ولت با جریان 10 آمپر میباشد از این مدل آداپتور برای دوربین، DVR،ال ای دی و سایر محصولاتی که ورودی برق آن ها 12 ولت میباشد استفاده میشود.
Reviews
There are no reviews yet.